type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: EV YAPIMI BAKLAVA

17 Ağustos 2013 Cumartesi

EV YAPIMI BAKLAVA

Kurban Bayramında misafirlere ikram edilecek çıtır çıtır bir baklava tarifini şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnanın yaptığım bu baklavanın tazeliği bir hafta boyunca geçmedi. Birde şunu belirtmek isterim yaklaşık iki buçuk kiloluk baklavayı 20 tl ye yapmış oluyorsunuz, üstelik hazır baklavada olduğu gibi içinde glikoz şekeri de olmuyor.


  





Malzemeler

  • 44 adet hazır baklava yufkası (ben Kral hazır baklava yufkasını tercih ettim)
  • 400 gram dövülmüş ceviz içi
  • 100 gram çekilmiş toz antep fıstığı
  • 400 gram katı yağ (tercihi size bırakıyorum ben 125 gram tereyağı kalanını da sana yağ olarak kullandım)
  • 9 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı sıkılmış limon

Yapımı


Öncelikle hazır baklavalık yufkaların yarısını tepsimize teker teker diziyoruz aralarına hiçbir şey koymuyoruz, 22 tane yufkayı dizdikten sonra dövülmüş cevizlerimizi yufkamızın üstüne yayıyoruz daha sonra kalan 22 adat baklava yufkasını da üstüste dizdikten sonra baklavamızı pişirmeden önce kare kare kesiyoruz.
Diğer taraftan erittiğimiz katı yağımızı  kestiğimiz baklava yufkalarının üzerine kuru yer kalmayacak şekilde döküyoruz. Fırında 150 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz. Yalnız burada bir püf noktası eklemek lazım fırında baklavamızın üstü kızarınca üstünü kapatalım ve altı açık bir şekilde bir 5 dakika daha pişirelim.
Baklavamızı fırına vermeden şerbetinin yapına başlamak gerekiyor yukarıda yazan ölçüde şekeri suyu ve limon suyunu ekledikten sonra orta ateşte şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra sık sık kontrol etmemiz gerekiyor şerbetin bal kıvamından biraz daha açık kıvamda olması lazım.
Fırından çıkardığımız sıcak bakvanın üzerine şerbetini de sıcak olacak şekilde döküyoruz. 
Biraz dinlendikten sonra göreceksiniz ki çıtır çıtır bir baklavanız olmuş.

NOT: Baklavanın üzerine döktüğünüz şerbet dinlendikten sonra tamamen çekecektir, sakın şerbeti fazla oldu diye düşünmeyin.

Afiyet Olsun :)
Yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder