type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: TİRAMİSU

17 Ağustos 2013 Cumartesi

TİRAMİSU

Tiramisu en hafif ve en güzel tatlılardan biri. Bence hemen başlayalım.






Malzemeler



  • 1 paket kedi dili
  • 1 paket kakao
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kutu labne peyniri
  • 2 kaşık kahve



Yapımı

Önce tiramisunun iç harcını hazırlayalım. Sütü ocağa koyalım kaynayana kadar yavaş yavaş karıştıralım bir taraftan yarım çay bardağı suda nişastayı eritelim, süte öncelikle şekeri koyalım ve bir taşım kaynadıktan sonra nişastayı ilave edelim. Burada püf noktası nişastayı kaynarken ilave etmektir. Sütlü harcımız puding kıvamından biraz daha koyu olacaktır. Sütlü harcımızı ocaktan aldıktan sonra içerisine labne peynirimizi ilave edip mikserle karıştıralım. Tiramisu iç harcı artık hazır, dolapta 1-2 saat dinlenmeye bırakabiliriz. Harç soğumasına yakın kedi dillerini 2 kaşık kahveyle ve yarım su bardağı sütü karıştırdığımız harca arkalı önlü batırarark ıslatalım, ıslattığımız kedi dillerini borcama koyalım ve üzerine soğuyan harcımızdan dökelim. Sonra bi kat daha kedi dilini ıslatarak borcama koyalım ve üzerine yine bolca iç harcından ekleyelim. En üste bir elek yardımıyla kakao serpelim.


Tiramisunuz sunuma hazır :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder