type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: SÜTLAÇ

17 Ağustos 2013 Cumartesi

SÜTLAÇ

Sütlaç yapımı herzaman büyük bir sorun yaratmıştır. Ya kıvamı tutmaz ya şekeri ya da pirinç oranı hadi bakalım bir de Gamziş Mutfaktanın tarifine bi bakın.








Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım küçük çay bardağı pirinç (eğer baldo pirinçse yarım çay bardağından biraz daha az olsun)
  • 1 su bardağı şeker


Yapımı



Pirinçleri 1 çay bardağı suyla kaynamaya bırakalım pirinçler iyice haşlandıktan sonra sütü ekleyelim ve karıştırarak kaynamaya yakın şekeri ilave edelim. Şekeri koyduktan sonra hiç durmadan karıştıralım. Süt tam kaynamaya başlayınca nişastayı 1/4 çay bardağı suda eritelim ve kaynamış sütten bir kepçeyle alıp nişastalı suya dökelim sonra nişastalı süt karışımlı suyu sütümüze ekleyelim ve karıştıralım bi taşım kaynayınca ocaktan indirip kaselere bölelim biraz oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına alıp soğutalım. Sütlaçımız servise hazır üzerine tarçın, ceviz, toz antep fıstığı ekleyebiliriz. Ben sadece tarçın ekleyebildim ama diğerleride gerçekten şahane oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder