type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: İÇLİ KÖFTE

24 Ağustos 2013 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE







Malzemeler



1. Dış Harcı İçin


  • 2 su bardağı ince bulgur (püf noktası duru marka köftelik bulgur incecik oluyor)
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • isteğe göre tuz
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta


2. İç Harcı İçin


  • Yarım kilo kıyma
  • 3-4 adet orta boy soğan
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz


Yapımı



Önce iç harcı hazırlamamız gerek. Bunun için yağı büyük bir tavaya koyduktan sonra kıymayı ekleyip iyice kavuralım. Üzerine soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Baharatlarını da koyduktan sonra bi cevirim daha pişirip ocaktan alalım, içine küçük parçalar halinde ceviz içini ekleyelim. Karışımı  önce oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında iyice soğuması için bırakalım. Buzdolabında soğuyan iç harcı arzu edilen büyüklükte köfte yapıyormuş gibi şekil verelim.

Şimdi dış harç yapımına geçebiliriz. Öncelikle kısır ıslıyormuş gibi bulguru ve irmiği karıştırıp kaynamış suyla ıslatıp kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatalım. Bulgurlar ıslanınca içine rendelenmiş soğanı ve dış harcı için gerekli tüm malzemeleri de koyarak elle yoğuralım. Dış harç hamur kadar yumuşak olmalı bunun için içine koyacağımız unun miktarını azaltıp çoğaltabiliriz. 

Dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp suya batırdığımız baş parmağımızla içini oyalım, şekillendirip iç harç için hazırladığımız köfteleri içine koyup yuvarlayalım.

İçli köfteleri 1 çay bardağı ayçiçek yağında kızartalım.

Afiyet olsun

NOT: Bu tarif sadece kızartılacak içli köfte içindir. Dış harcına eğer kıyma koyulmadıysa içli köfteler haşlanmaz, haşlanırsa dağılır. Eğer haşlama seviyorsanız bulgur miktarında dış harca kıyma ekleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder