type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: MUZLU YAŞ PASTA

24 Ağustos 2013 Cumartesi

MUZLU YAŞ PASTA







Malzemeler



  • 1 adet kakaolu pastaban
  • 2 adet bitter çikolata(kare olanlardan, gramajını tam olarak bilemiyorum:( )
  • 2 adet muz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 lt süt
  • 1 paket labne peynir

Yapımı



Krem şantiyi 0.75 lt süt ile çırpın kıvamına ulaşınca labne peyniri de ekleyip çırpın. Çırpma işlemi bitince buzdolabında kremayı soğutun. Pastabanı ikiye bölün ve kestiğiniz kısımları 0.25 lt süt ile bir kaşık yardımıyla ıslatın. arasına soğumuş krem şantiyi sütün ve doğranmış muzları içine dizin. Burada arzuya göre damla çikolata da ekleyebilirsiniz. Pastabanın diğer yarısını da üzerine kapatıp, en üste yine krem şantili içi pastanın üzeri kapanacak şekilde sürün. 

Bir taraftan bir cezveye bitter çikolataları kırıp kaynamış suyla dolu tencereye cezveyi koyun. Çikolatalar eriyene kadar suyu iyice kaynatın. Eriyen çikolatayı hazırladığınız pastanın üzerine dökün ve pastayı muzlarla süsleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder