type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: ETLİ GÜVEÇ

21 Ağustos 2013 Çarşamba

ETLİ GÜVEÇ








Malzemeler



  • 3 adet patlıcan
  • yarım kilo dana bonfile
  • 3 adet biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı ya da 3 kaşık katı yağ
  • tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızıbiber
  • arzuya göre patates, mantar veya mevsim sebzeleri

Yapımı



Güveç kabını sebzelerin pişme zorluğuna göre dizerek başlayacağız, öncelikle en alta etimizi kalın parçalar halinde doğrayıp koyalım üzerine patlıcanları, biberleri, soğanı ve domatesi ekleyelim. Bütün sebzeleri mümkün olduğu kadar kalın doğramalısınız. En üste baharatları ve salçayı ilave ettikten sonra yağını da katıp orta ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin. Mis gibi kokan güveciniz hazır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder