type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: MISIRLI PİLAV

21 Ağustos 2013 Çarşamba

MISIRLI PİLAV






Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 80 gram haşlanmış mısır
  • 1 tavuk bulyon, varsa 1 bardak tavuk suyu 
  • tuz

Yapımı

Şimdi sizlere uzun uzun pirinç pilavını tarif etmek biraz ayıp olacağından kısaca tarifi anlatmak istiyorum. Pirinçleri tuzlu suda 10 dk bekletin, 2 çorba kaşığı katı yağı eritip pirinçleri 7-8 dakika çok fazla karıştırmadan kavurun. Üzerine mısırlarıda ilave edip tavuk bulyonlu 2 bardak sıcak suyu ekleyip 2 dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirin. Harika bir pilav afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder