type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: PEYNİRLİ YULAF KEPEĞİ EKMEĞİ

12 Eylül 2013 Perşembe

PEYNİRLİ YULAF KEPEĞİ EKMEĞİ


Dukan diyetinde önemli bir rol üstlenen yulaf kepeğiyle, peynirli derotlu bir ekmek hazırladım. Gerçekten dukan diyeti yapın ya da yapmayın lezzetli, hafif, sağlıklı bir tarif oldu.






Malzemeler



  • 10 çorba kaşığı yulaf kepeği
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt (kıvamı çok koyu olursa bir yarım bardak daha eklenebilir)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • çeyrek kalıp beyaz peynir
  • 1 tutam dereotu


Yapımı



Yumurtayı derin bir kapta köpürünceye kadar çırpalım üzerine yulaf kepeğini, sütü, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız karışıma dereotunu ve kabartma tozunu da ekleyip telle hafif çevirelim. Ekmeğin kıvamı tıpkı kek kıvamı gibi olmalıdır, bunun için süt az ya da çok gelirse göz kararına göre eklenmelidir. Ben peynir tuzlu olduğundan tuz kullanmadım dileyenler kullanabilir. Karışıma en son ufalanmış peynirleride koyup kaşık yardımıyla karıştıralım. Bi taraftan da kek kalıbını çok az yağlayalım. Karışımı kek kalıbına koyup 200 derecede 15 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder