type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: MANTARLI TAVUK SARMA

18 Kasım 2013 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SARMA


Bugün sıradan ama lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum. Lezzetli kılan tüm tüyoları da sizlere yazacağım tabi :)












Malzemeler

 

  •  2 Adet tavuk göğsü
  • 2 adet büyükçe mantar
  • 2 küçük boy adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş büyükçe sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  •  100 gr kaşar peyniri
  • 2 kaşık yoğurt
  • zeytinyağı
  • kırmızı toz biber
  • pul biber
  • 1 tutam biberiye
  • tane karabiber
  • deniz tuzu


Tarif

Dolmamızı yapmaya başlamadan önce iç harcını hazırlayalım. Önce doğranmış mantarlarımızı tavaya atalım üzerine 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayalım, bir taraftanda soğanı, sarımsağı ve biberleri küçük küçük doğrayıp mantarlara katalım. Karışım pişerken içine bir tutam deniz tuzu ve değirmenden geçirdiğimiz karabiberi ve bir tutam yeşil biberiyeyi katalım. Karışımı sebzeler iyice sotelenene kadar pişirelim.

Diğer taraftan da buzdolabı poşetini makasla açıp üzerine ince ince dilimlediğimiz tavuk göğüslerinin koyun. üzerine bir buzdolabı poşeti daha koyup dövecekle (eğer yoksa küçük sos tavasıyla) dövün, göğüsler iyice incelsin.

Tavuk için sos hazırlamaya başlayabiliriz artık. Yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızı toz biber, pulbiber, deniz tuzu ve karabiberi karıştırıp bulamaç hale getirin. İncelmiş tavuk göğüslerinin içine önce yoğurtlu harçtan sürün sonra iç harcını koyun üzerine rendelenmiş kaşarı da ilave edip buzdolabı poşeti yardımıyla sıkmadan rulo haline getirin, uçlarını kurdanlarla sağlamlaştırın. Rulo haline gelen tavuk dolmanın üzerine hazırladığımız yoğurtlu sostan dökün. Diğer tavuk göğüslerini de aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin. En son tavukların üzerine karabiber ve biraz biberiye parçaları koyup 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına koyun.

NOT: Yoğurt sos tavuk göğüslerin hem sulu hem çıtır çıtır pişmesini sağlayacaktır.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder