type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: ETLİ BEZELYE

3 Mart 2014 Pazartesi

ETLİ BEZELYE


Sonbahara yeni girmişken bu kış yemeğini sizlerle paylaşmak istedim.



Malzemeler


  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 100 gram bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • arzu edilen baharatlar

Yapımı


  • Etiniz eğer sert bir et ise önce düdüklü tencerede yarım saat kaynatmanızı ve tarife öyle devam etmenizi öneriyorum.
  • Etimizi yağda mühürlenene kadar kavuralım sonrasında sırasıyla, havuçları, patatesi, soğanı, sarımsağı ve salçayı da ekleyerek iyice çevirelim.
  • Baharatlarla birlikte, 2 su bardağı su koyup kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde sebzeler eriyene kadar pişirelim.
  • En son bezelyeleri de ekleyip 10 dk daha pişirelim.
Bezelye yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder