Sonbahara yeni girmişken bu kış yemeğini sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 100 gram bezelye
- 1 orta boy patates
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- arzu edilen baharatlar
Yapımı
- Etiniz eğer sert bir et ise önce düdüklü tencerede yarım saat kaynatmanızı ve tarife öyle devam etmenizi öneriyorum.
- Etimizi yağda mühürlenene kadar kavuralım sonrasında sırasıyla, havuçları, patatesi, soğanı, sarımsağı ve salçayı da ekleyerek iyice çevirelim.
- Baharatlarla birlikte, 2 su bardağı su koyup kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde sebzeler eriyene kadar pişirelim.
- En son bezelyeleri de ekleyip 10 dk daha pişirelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder