type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: PATLICANLI ÇÖREK

2 Mart 2014 Pazar

PATLICANLI ÇÖREK


Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba:) Biliyorum çok ihmal ettim tariflerimi sizlerle buluşturmayı, fakat lezzetli tariflerle tekrar buluşuyoruz. Bugün sizlere Patlıcanlı Çörek tarifimi paylaşacağım. Çok lezzetli oldu gerçekten, umarım sizde beğenirsiniz hadi bakalım tarife bir göz atın:)







Malzemeler

İç Harç İçin;
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • arzu edilen baharatlar
Hamuru İçin;
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su 
ve ayrıca kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ.

Yapımı


  • Hamuru için kuru malzemeleri koyun, ortasını açıp kuru maya ve ılık suyu ilave edin
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun, hamurun kıvama gelebilmesi için ekstra su veya un ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz hamuru 1 saat ağzı kapalı olarak sıcak ortamda mayalanmaya bırakın.
  • İç harç için, yağı ocağa koyun, soğanları pembeleşinceye kadar kavurup sırasıyla biber, patlıcan, salça ve baharatları ekleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
  • Patlıcanlar eridiğinde ocağı kapatın.
  • Hamuru küçük daireler şeklinde açıp, iç harcı ekleyin.
  • Kızgın yağda çöreklerinizi pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder