type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: İTALYAN USULU FETTUCİNİ ALFREDO

17 Ağustos 2013 Cumartesi

İTALYAN USULU FETTUCİNİ ALFREDO

Merhaba değerli okuyucularım. Bugün size lezzetli mi lezzetli bir tarif vereceğim resimde cherry domatesin kocaman gözüktüğü fakat aslında küçücük bir domates olduğunu belirttikten sonra tarifine geçelim istiyorum.






Malzemeler


  • Bir pakek fettucini ya da tagliatelle makarnası
  • 2 küçük boy süt kreması (Sakın krem şanti almak gibi bi yanlışa düşmeyin :) )
  • 2 adet orta büyüklükte tavuk göğsü
  • Yarım paket mantar
  • Bir tutam fesleğen ( kuru fesleğende olur)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ (2 çorba kaşığı yağ sosu için 1 çorba kaşığı yağ da haşlama için) sosu için 3 çorba kaşığı yağın 1 çorba kaşığını katı yağ olarakta kullanabilirsiniz.

Yapımı



Öncelikle fettucini makarnamızı haşlamak için ocağa koyalım. Haşlama suyuna mutlaka 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
Diğer taraftan wok tavamıza 1 çorba kaşığı sıvı yağ ya da katı yağ ilave edip ince ince doğranmış sarımsaklarımızı yağ ısınmadan koyalım. Sarımsakları iki üç çevirim pişirelim (mis gibi bir sarımsak kokusu yayılıncaya kadar). Yalnız burada dikkat edilmesi gereken sarımsakların kızarmamasıdır, sadece kokusunu vermesi için sarımsakları önceden atıyoruz. Daha sonra küçük küpler halinde doğradığımız tavuk etlerini tavamıza alalım ve tavuklar iyice pişene kadar tavada çevirelim. Tavuklarda piştikten sonra 1 adet çok ince doğranmış soğanımızı tavamıza ilave edelim. Buarada tavukların tavadaki suyu çekmesinden dolayı 1 çorba kaşığı daha sıvı yağ ilave etmenizde sakınca yoktur. Soğanlarda hafif piştikten sonra doğranmış mantarımızı ekleyip pişirelim. 
Bir taraftan haşlanan fettucini makarnamızı süzüp wok tavamıza ilave edelim üzerine 2 paket süt kremamızı ekleyelim. Tavadaki karışımı krema biraz çekene kadar çevirerek orta ateşte pişirelim, altını kapatmadan 2 dk öne fesleğenleri de atıp karıştıralım. Üzerine arzu ederseniz sıcakken kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.

Fettucininiz servise hazırdır. Yorum ve sorularınızı bekliyorum şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder