type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: ET SOTE

4 Eylül 2013 Çarşamba

ET SOTE


Merhaba değerli takipçilerim. Bugün vok tavada lezzetli bir et sote tarifi vermek istedim.











Malzemeler



  • 400 gram dana bonfile
  • 10 adet mantar
  • 3 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber

Yapımı



Öncelikle dana bonfile bulamadıysanız benim gibi, sert bir dana eti aldıysanız 1.5 su bardağı suda eti düdüklü tencerede 25 dakika pişirin, suyunu sakın atmayın kavurmada işimize yarayacak. Yok ben dana bonfile buldum diyorsanız tarife direk dana bonfileleri vok tavada soteledikten sonra başlayabilirsiniz. Etimiz haşlanırken diğer yandan 1 çorba kaşığı sıvı veya katı yağda 3 diş sarımsağı kavurun kokusu çıkınca soğanları ve biberleri ilave edin. Bu sotede önemli olan şey minimum karıştırma işlemi yapmak biz vok tavada çevirerek karıştıracağı. Böylelikle yemek daha da lezzetli hale gelecek.
Soğanlar pembeleşmeden üzerine doğranmiş mantarları ilave edin. Mantar suyu ve yağı hemen emeceğinden arada sırada 1 kaşık et suyu koyarak tavayı çevirin. Mantar ilavesinden sonra etleri de tavaya koyup iyice pişirin. Baharat ilavesinden sonra da domatesleri ekleyip yine arada sırada 1 çorba kaşığı et suyu koyarak sotenizi hazırlayın.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder