Malzemeler
- 1 demet ıspanak
- 4-5 adet yumurta
- 2 orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- arzu edilen baharatlar
Tarif
Zeytinyağında ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun sonrasında doğranmış ıspanakları ilave edip su eklemeden kendi suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Üzerine baharatları ve salçayla yarım çay bardağı suyu da ilave edip ıspanakları 15 dk pişirin ıspanak suyunun tamamını çekmeden ocaktan indirin.
Ardından borcama ıspanakları koyunüzerlerine yumurtaları kırıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Yumurtalar piştiğinde ıspanağınız hazır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder