24 Kitchen tv den Lorraine Pascale'nin bir tarifi çok lezzetli :)
Malzemeler
- istenilen miktarda milföy hamuru
- 1 adet limon
- 150 gram hazır krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 adet muz
- 1 paket pudra şekeri
- 5-6 adet çilek (bulamayanlar için çilek reçeli de olur)
Tarif
Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin. Her bir kare parçayı pudra şekeri dökerek oklavayla incecik olana kadar açıp küçük ve eşit dikdörtgenler halinde kesin. Yağlı kağıtla dikdörtgen milföyleri fırına verin 7 dk sonra çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serpip tekrar 5 dk lığına fırına verin.
Çıkardığınız milföylerin üzerine dikdörtgen halinde kestiğiniz muzları ekleyin, diğer taraftan krem şanti tozu limon suyu ve yarım bardak sütü ekleyip kremanızı hazırlayıp muzlu zemine şekillendirip sıkın. Üzerine 1 adet çilek koyun. Pastanın 1. ve 2. katını anlatılan şekilde hazırlayın 3. katına ise sade milföy koyun ve pastanızın üzerini süsleyin. Evet çıtır çıtır pastanız hazır.
Afiyet olsun
Çok nefis görünüyor
YanıtlaSilBu pasta harika gözüküyor...
YanıtlaSil