type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: TAVUKLU, KIŞ SEBZELİ, BEŞAMEL SOSLU GRATEN

19 Kasım 2013 Salı

TAVUKLU, KIŞ SEBZELİ, BEŞAMEL SOSLU GRATEN


Dün denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle, çok hafif hem ocakta hemde fırında pişiriyoruz çifte lezzetli :)





Malzemeler


  • 5-6 dal Karnabahar
  • 1 adet patlıcan
  • 3 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı un
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı salça
  • deniz tuzu
  • karabiber
  • biberiye

Tarif


Wok tavanıza zeytinyağını atın ve ardından kare kare orta boy doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı ile kavurun, ardından yuvarlak doğranmış havuçları atıp havuçlar kendini bırakana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sırasıyla incecik doğranmış sarımsağı, biberi, soğanı, kare kare doğranmış patlıcanı, mantarları ve en sonda karnabaharı ilave edip tüm yiyecekleri iyice çevirin. Sonra üzerini örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı salça ve karabiber, tuz, biberiyeyi ilave edip kaynamaya bırakın. Sebzeler az diri kalacak şekilde haşlandıktan sonra süzgeçli bir kepçeyle sebzeleri borcama alın.

Diğer taraftan yağı ve unu ilave edip çırpma teliyle tavada kavurun, unun kavrulmuş kokusu geldiğinde üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip çırpma teliyle kavurmaya devam edin. Beşamel sos koyulaştıkça biraz daha süt ekleyin en son çorbadan daha az koyu bir kıvam alınca tuzda katıp sosu borcama, sebzelerin üzerine dökün. Üzerine kaşar peynirini de ekleyip fırına verin. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder