type='text/javascript'/> Gamziş Mutfakta: İSKENDER

2 Aralık 2013 Pazartesi

İSKENDER


Evde yapılmasının ayrı bir tadı oluyor gerçekten iskenderin. Hadi bakalım tarife geçelim.




Malzemeler


  • yarım kilo dana eti
  • 2 kaşık salça (yarım tatlı kaşığı biber salçası olsun)
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet tırnak pide (pidecide yaptırabilirsiniz)

Tarif

 

Öncelikle dana etinin biraz buzlu olması gerekiyor bu tarif için. Çünkü buzlu olan dana etini ince ince döner dilimleri yapmak kolay oluyor. Evet dana etimizi ince ince döner gibi dilimleyelim. Tavada çok az bir yağ ile iyice kavuralım. Yanı sıra pideleri doğrayıp 1 kaşık tereyağında tavada kızarana kadar çevirelim. Domates sosu için salçaları yağda iyice kavurduktan sonra arzu ettiğiniz baharatları atıp üzerine su ekleyerek kaynatalım. Diğer taraftan da tereyağını iyice eritelim. Evet sıra geldi dizilime en alta kızarmış pideleri üstüne etleri sonra domates sosunu ve en sonunda da kızgın tereyağını döküp servis edin. Benim yaptığım gerçekten çok lezzetli oldu.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder