Lezzetli bir tarif fakat püf noktalarına kesinlikle uymak gerekiyor yoksa tutturması gerçekten zor oluyor.
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 diş sarımsak
- arzu edilen baharatlar
- 2 yumurta
Tarif
Kıymayı 3 parçaya bölün. 1/3 ünü soğan ve sarımsak ile kavurun. 2 kaşık pirinci bol suyla haşlayın burada önemli olan pirinci çok haşlamamak vede haşladıktan sonra iyice süzüp kenara almak. Kavurduğunuz kıymayı da iyice süzün, yağları akmalı sulu sulu olmamalı. 2/3 oranında çiğ kıyma, 1/3 oranında kavrulmuş kıyma ve pirinçleri soğan ve baharatlarla karıştırın, iyice yoğurun. Diğer taraftan 2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri yumurtaya batırıp kızgın tavada kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder